GUST PROASPĂT ȘI PULPĂ CROCANTĂ CHIAR ȘI ÎN LUNA MAI

Camere frigorifice
pentru depozitare industrială

Echipa Nuterra continuă să investească în instalații de sortare și depozitare de ultimă generație pentru a se asigura că aceeași calitate recoltată în livadă este livrată consumatorilor.

Atât înainte de recoltare, cât și după depozitarea merelor în camere frigorifice specialiștii noștri verifică nivelul de zahăr și amidon ce se conține în mere și duritatea merelor, pentru a determina cînd acestea v-or dezvolta cea mai bogată aromă și un gust balansat. Planificând ulterior perioada optimă de depozitare/vînzare în raport cu acești indicatori.

Depozităm fructele în camere frigorifice cu atmosferă controlată dinamic, pentru a păstra proprietățile organoleptice ale acestora. Stocarea CA încetinește ritmul de respirație (procesele de maturizare) al merelor, drept rezultat, merele au același gust proaspăt, pulpa fină și crocantă chiar și în luna mai.

Proiect ssusținut de FNDAMR, în parteneriat cu Consiliul Raional Sîngerei.

Controlled Atmosphere sau Atmosferă Controlată

În această metodă de stocare se creează o atmosferă cu un conținut scăzut de oxigen (aproximativ 1%), un conținut crescut de CO2 și o temperatură și umiditate dependentă de produs în celula de răcire etanșă la gaze. Acest lucru reduce maturarea, ceea ce prelungește durata de conservare. Conservarea are loc în celulele de răcire etanșe la gaze și este utilizată la depozitarea fructelor. Pentru o conservare reușită este necesar un spațiu absolut rezistent la gaze. Ușa este o parte critică a acestui lucru.
Păstrează calitatea și aroma nativă a fructelor pentru o perioadă îndelungată de timp, chiar și până la un an, dacă procesele tehnologice au fost respectate până la depozitare.


Nivel minim de deshidratare a produselor, datorită inhibării proceselor de respirație și maturare.


Produsul corespunde tuturor standardelor internaționale și este potrivit pentru exportul în pe toate piețele internaționale.


Personal calificat cu o experiență vastă în domeniu ce asigură un control de calitate pentru întreaga perioadă de păstrare.

Capacitățile tehnologice ale sistemului automatizat CA

Capacitatea de păstrare până la 1600 de tone.

Condiții ideale pentru depozitarea fructelor

Sistemul de control permite setarea, monitorizarea și controlul parametrilor optimi de păstrare a umidității, temperaturii, concentrației de oxigen, bioxidului de carbon, etc. în interiorul celulelor frigorifice. Astfel, sunt create condițiile perfecte de păstrare a fructelor.


Se suspendează coacerea fructelor

Are generatoare specializate în alimentarea spațiului frigorific cu cantitatea necesară de gaze ce conțin substanța activă 1-Metilciclopropan (1-MCP). Produsele ce conțin această substanță activă au proprietatea de inhibare a sintezei etilenei – hormonul de creștere a produselor horticole. Gazele sunt pulverizate în aer, interacționează cu receptorii de etilenă a fructelor și îi blochează pentru perioada de păstrare a fructelor în depozit. Astfel, maturarea fructelor este oprită și se activează în mod normal doar după ce produsele părăsesc zona frigorifică.Nuterra Group

Nuterra grup este implicat în activităţi de agro-industrie din 2012. În domeniul nostru există diverse tipuri de grădini pe întreg teritoriul Republicii Moldova, plantate în conformitate cu cele mai înalte tehnologii de plantare și udare.

Contacte